Avantajlar ve Riskler
Avantajlar ve Riskler Avantajlar ve Riskler, Riskler nelerdir?, Varant ne zaman biter?, Risk etmenleri nelerdir?, Hangisi riske örnektir?, Varant almak riskli mi?
Riskler nelerdir?
Riskler nelerdir?,
Risk bir kurumun; Stratejik, Mali, Operasyonel hedeflerini gerçekleştirmesini engelleyecek, her türlü olayın gerçekleşme olasılığıdır. Her türde ve büyüklükte kurum; kendi hedeflerini gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceklerini veya ne zaman gerçekleştireceklerini belirsiz kılan iç/dış faktörler ve etkilerle karşılaşır. Varant ne zaman biter?
Varant ne zaman biter?,
Azalan Zaman Değeri
Diğer bütün değişkenler aynı kalsa bile varantlar her geçen gün değerinden bir miktarını kaybeder. Bu kayıp vadeye kalan gün sayısı azaldıkça artarak büyür ve zaman değeri vade sonuna gelindiğinde biter. Risk etmenleri nelerdir?
Risk etmenleri nelerdir?,
Fiziksel risk etmenleri, çalışanların sağlığını etkileme ihtimali olan fiziksel faktörlerdir. Yaşanılan veya çalışılan ortamın sıcaklık, nem aydınlatma, gürültü, titreşim, basınç vb. fiziksel özellikleri bireyin sağlığını önemli ölçüde etkiler. Hangisi riske örnektir?
Hangisi riske örnektir?,
Örneğin merdiven üzerinde çalışmak bir tehlike iken merdivenden düşmek risk olarak değerlendirilir. Başka bir örnek verecek olursak köpek balığı bulunan bir körfez tehlikedir. Burada yüzmek ise risktir. Varant almak riskli mi?
Varant almak riskli mi?,
Kayıp riskinin düşük olması, varant yatırım avantajlarında ilk sıradadır. Söz konusu senetler, hisse bedelinin küçük bir yüzdesiyle işlem görür. Ürünlerin değeri ve bu değerdeki değişimler kaldıraç sistemiyle belirlenir. Bu sayede yüksek bir riske girmeden yatırım yapmak mümkün olur. Borsada T3 ne demek?
Borsada T3 ne demek?,
T+2 ve T+3, işlem tarihinden sonraki günleri tanımlamak için kullanılır. Örneğin, T+2 sistemi, hisse satışından elde edilen gelirin işlem tarihinden iki iş günü sonra yatırımcının hesabına geçeceğini belirtir. Aynı şekilde, T+3 sistemi de işlem tarihinden üç iş günü sonrası demektir. VİOP ve varant farkı nedir?
VİOP ve varant farkı nedir?,
Varantlar menkul kıymet olarak ihraç edilir, hisse gibi alınıp satılır. VİOP kontratları veya kredili alım işleminin aksine varant pozisyonu almak için teminat gerekmez. Hisse senedi işleminde olduğu gibi doğrudan ürün alıp satarak işlem yapabilirsiniz. Riskler kaça ayrılır?
Riskler kaça ayrılır?,
Başta finansal kuruluşlar olmak üzere kurumların karşılaşabilecekleri riskleri genel anlamda piyasa riski, kredi riski ve operasyonel risk olarak sınıflandırabiliriz. Mak değeri nedir?
Mak değeri nedir?,
MAK DEĞER: (Müsaade edilen azami konsantrasyon):
İşyeri ortam havasında bulunmasına müsaade edilen ve çalışanların sağlıklarını bozmayacak olan en yüksek konsantrasyon. mg/m3 : 20 OC sıcaklıkta ve 101,3 KPa. (760 mm civa basıncı) basınçtaki 1 m3 havada bulunan maddenin miligram cinsinden miktarı. Fiziki risk nedir?
Fiziki risk nedir?,
Fiziksel etmenler çevreden (çalışma ortamından) kaynaklanan temas olsun, olmasın zarar verme potansiyeline sahip olan tehlikeleridir. Gürültü, titreşim, radyasyon, mekanik ve elektrik kökenli tehlikeler en bilinen fiziksel etmenlerdir.