Hangi durumlarda lazer epilasyon yapılmaz? Hangi durumlarda lazer epilasyon yapılmaz?, Lazer epilasyona hangi durumlarda gidilmez?, Lazer epilasyon ne zaman yapılmaz?, Nerelere lazer epilasyon yapılmaz?, Lazer hangi bölgeye yapılmaz?, Kimler lazer yaptıramaz?
Hangi durumlarda lazer epilasyon yapılmaz?
Lazer epilasyona hangi durumlarda gidilmez?, Lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derece de bronz ciltlere, hiperpigmentasyon (Cilt Lekeleri) olan veya hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlarda, cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir.
Lazer epilasyona hangi durumlarda gidilmez?
Lazer epilasyona hangi durumlarda gidilmez?,
Lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derece de bronz ciltlere, hiperpigmentasyon (Cilt Lekeleri) olan veya hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlarda, cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir. Lazer epilasyon ne zaman yapılmaz?
Lazer epilasyon ne zaman yapılmaz?,
Epilasyon işlemi, hamilelik durumunda, aktif cilt enfeksiyonlarına sahip bireylerde, yakın zamanda ağır cilt lazerle tedavi görmüş kişilerde, ışıkla tetiklenen cilt hastalıklarına sahip olan kişilerde yapılmamalıdır. Nerelere lazer epilasyon yapılmaz?
Nerelere lazer epilasyon yapılmaz?,
KİMLERE LAZER EPİLASYON UYGULANMAZ ? Yeterli klinik çalışma olmadığı için, gebelik durumunda lazer epilasyon uygulanmaz. Lazer Epilasyon yapılacak bölgede lokal enfeksiyon bulunuyorsa, işlem yapılamaz. Epilepsi hastalarına ve kronik deri hastalığı olanlara lazer epilasyon uygulanamaz. Lazer hangi bölgeye yapılmaz?
Lazer hangi bölgeye yapılmaz?,
Merhabalar, lazer epilasyon göz kapağı dışında tüm vücut bölgelerine uygulanır. Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz. Kimler lazer yaptıramaz?
Kimler lazer yaptıramaz?,
Lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derece de bronz ciltlere, hiperpigmentasyon (Cilt Lekeleri) olan veya hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlarda, cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir. Lazerde kıl kökü patlaması nedir?
Lazerde kıl kökü patlaması nedir?,
Bu genellikle lazer ışığının kıl köklerine temas ettiği anda meydana gelir. Kıl kökleri, lazer ışığını emerken ısınır ve bu da kıl köklerinde bir baskı oluşturabilir, sonuç olarak da patlama gerçekleşebilir. Kıl kökü patlaması, genellikle bir kıvılcım veya hafif bir patlama sesiyle eşlik edebilir. Regl iken neden lazer yapılmaz?
Regl iken neden lazer yapılmaz?,
Merhabalar, adet döneminde acıya hassasiyet artacağından özellikle acı eşiği düşük kişilerin lazer epilasyon yaptırmaması daha uygundur. Adet döneminde genital bölgeye lazer epilasyon hem uygulayıcı hem de hasta açısından rahatsızlık verici olacaktır. 2 lazer arası kaç gün olmalı?
2 lazer arası kaç gün olmalı?,
2 lazer arası kaç gün olmalı? Lazer epilasyon seansları arasındaki ideal süre, kişinin tüylerinin büyüme hızına ve uygulanan lazerin türüne bağlı olarak değişebilir. Genel bir kural olarak, seanslar arasında en az 4 ila 6 hafta beklemek tavsiye edilir. Her lazer öncesi jilet şart mı?
Her lazer öncesi jilet şart mı?,
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Vajina bölgesine lazer epilasyon nasıl yapılır?
Vajina bölgesine lazer epilasyon nasıl yapılır?,
Bu bölgelerde kalıcı çözümler sunan özel bölge lazer epilasyon işleminde ilk olarak işlemden 1 gün önce kıllar jiletle alınır. Sonrasında ise işlem günü bölgede ağrı hissiyatı oluşmaması için, jel sürülür. Bu jel acı hissini en minimum düzeye çeker. Ardından makat, kasık ve genital bölgeye lazer ışınları verilir.